NYHET! Nu tankar du 100% fossilfri biodiesel på Tanka i Borås

Gör ett miljösmart val och tanka HVO100. Hos oss kan du tanka 100 % fossilfri biodiesel som bidrar till betydande minskning av CO2-utsläppen. Betalar du dessutom din tankning med appen CarPay får du kvittot digitalt och sparar in även på pappret.

´

Gör ett miljösmart val och tanka HVO100

Hos oss kan du tanka 100 % fossilfri biodiesel som bidrar till betydande minskning av CO2-utsläppen. Betalar du dessutom din tankning med appen CarPay får du kvittot digitalt och sparar in även på pappret.

Framställd av slaktavfall och restprodukter

Diesel Bio HVO är en syntetisk diesel som framställs av förnybara råvaror. Basen i produkten är avfall från slakterier och olika restprodukter. Minskningen av växthusgasutsläpp blir mellan 50 till 90 procent jämfört med traditionell vanlig diesel. Exakt hur stor minskningen blir beror lite på vilken typ av avfall och råvara som använts vid tillverkningen. Exempelvis om den framställts av vegetabiliska eller animaliska fetter.

Tanka och gör skillnad

Hittills är det få biodrivmedel på marknaden som har lyckats att minska utsläppen så mycket som Diesel Bio HVO gör. Att det kan bli en sådan stor minskning av utsläpp är tack vare att vi nu kunnat framställa en fossilfri diesel från en bas av avfall och restprodukter. Om vi är många som väljer ett biodrivmedel som det här kommer det att göra skillnad och kraftigt minska växthusgasutsläppen från bilar, lastbilar, bussar och transporter. Idag och imorgon.

 

Betala enkelt med mobilen:

1. Starta appen
CarPay hittar stationen. Logga in med BankID.

2. Välj pump
Välj pump i appen. Starta tankningen.

3. Klart
Kvittot får du direkt i CarPay.

Läs mer på tanka.se

Varmt välkommen att tanka miljösmart hos oss på Borås Bil!

#Bilvård

#Nyhet

Linda Lindström