Borås Bil gruppen stärker sitt engagemang för miljön som guldpartner till Vattendagen

Vi på Borås Bil gruppen är stolta över att meddela vårt nya tvååriga partnerskap med Vattendagen i Borås. Genom detta guldpartnerskap förbinder sig Borås Bil gruppen att stödja och främja hållbara vatteninitiativ och miljövänliga lösningar.

Vattendagen som arrangeras av Borås Energi och Miljö, grundare och miljöpartner samt Simklubben Elfsborg och Korpen Borås äger rum den 17 augusti 2024 och syftar till att öka medvetenheten om vatten- och miljöfrågor. Evenemanget samlar deltagare och familjer för en dag fylld med aktiviteter som speglar vikten av att bevara våra vattenresurser. Under dagen arrangeras utöver Viskan Open Water med Open Water, Swimrun och flottrace mängder av "prova-på-aktiviteter" som vattenträning, livräddning, märkestagning, Yoga och vattenpolo.

Som guldpartner kommer vi med vårt Tvättakoncept i spetsen att fokusera på att framhäva betydelsen av miljövänlig bilvård.

– Att tvätta bilen hemma kan ha skadliga effekter på vår vattenmiljö, och vi vill uppmuntra alla att använda professionella och miljöansvariga metoder, säger Hanna Westeborn, ansvarig för Tanka och Tvätta hos Borås Bil gruppen. Våra anläggningar är utrustade med biologiska reningsverk och återanvänder upp till 70 procent av vattnet, vilket minimerar påverkan på vår lokala miljö.

Under Vattendagen kommer medarbetare från Borås Bil gruppen att vara på plats tillsammans med övriga utställare i Stadsparken och prata om olika tvättmöjligheter och ge besökarna möjlighet att lära sig mer om fördelarna med att välja hållbara bilvårdslösningar. Genom partnerskapet kommer dessutom Borås Bil gruppen att bidra till insamlingen för "Rent vatten", en kampanj som syftar till att säkerställa tillgång till rent dricksvatten globalt.

– Vi är glada över att kunna stödja Vattendagen och att bidra till en hållbar framtid. Vår investering i miljövänligare teknik och metoder visar vårt långsiktiga åtagande för miljön och vårt samhälle, tillägger Tobias Guldstrand, marknadschef på Borås Bil gruppen.

För ytterligare information, kontakta:
Tobias Guldstrand, Marknadschef Borås Bil gruppen


Om Borås Bil gruppen Borås Bil gruppen grundades 1936 och är en auktoriserad återförsäljare och verkstad för flera ledande bilmärken. Med anläggningar i Borås, Kinna, Ulricehamn och Tranemo, erbjuder vi professionell bilförsäljning och bilvård med starkt fokus på miljö och kvalitet.

Om Vattendagen i Borås Vattendagen i Borås är ett årligt evenemang som syftar till att främja vattenmedvetenhet och miljöskydd. Det arrangeras av Borås Energi och Miljö, grundare och miljöpartner samt Simklubben Elfsborg och Korpen Borås, i samarbete med lokala organisationer och företag.