Maxus T90ev EUROPAS FÖRSTA ELEKTRISKA PICKUP

Maxus T90ev är en stor elektrisk pickup med fem säten, den har ett robust utseende och en diger utrustningslista. Batteriet är på 88,5 kWh (netto) och ger en räckvidd på 330 km (WLTP blandad körning). Bilen kan laddas med 1-fas 6,6 kW, 3-fas 11 kW eller CCS snabbladdning. Dessutom levereras den med batterivärmare som standard. Med 5-sittplatser, 925 kg i lastvikt och möjlighet till dragkrok passar den lika bra som familjebil som en pickup för firman.

Bilens introduktionspris från 559 900 kr ex moms.

UTRUSTNING OCH SÄKERHET

Inuti är T90ev en välutrustad pickup. Interiören är rymlig och modern och är utrustad med bland annat 10,3″ pekskärm, 6-vägs stoljustering på förarsidan och 4-vägs på passagerarsidan, Apple CarPlay, lädersäten och tvåvägsjusterbar läderratt. Säkerheten är också i fokus och bilen levereras med bland annat 4 airbags, sidokrockgardiner, bältespåminnare på alla platser, backkamera, parkeringssensor nödbromsassistans (EBA), antisladd och stabiliseringssystem (ESP), och Hill Descent Control (HDC).

BATTERI OCH LADDNING

Maxus T90ev är utrustad med stort batteri på 88,55 kWh (netto). Bilen har 3-fas laddning upp till 11 kw eller kan snabbladdas från 20-80% på 45 minuter (normaltemperatur) med en maximal laddhastighet på 80 kW.

T90ev levereras med CCS-laddstandard.

RÄCKVIDD OCH FÖRBRUKNING

Maxus T90ev kommer med 330* km räckvidd (WLTP blandad körning). Eftersom eT90 är typgodkänd som N1 transportbil er den WLTP-testad med tung last i jämförelse med personbilar som testas utan last och passagerare.