Samma ägare, i stort sett samma personal, samma service och kunskap – men nu servar MECA bilverkstad alla bilmärken och den som är på jakt efter en begagnad bil kan också välja mellan de flesta bilmärken som finns på marknaden idag.

Familjeföretaget satsar stort i Tranemo

När Volvo beslutade att anläggningen i Tranemo var för liten för att få sälja nya Volvobilar hade Borås Bils ägarduo Kristina Carling och Katarina Nilsson två val. Ett: Att stänga ner och låta lokalerna stå tomma. Två: Att tänka om och satsa. Att välja alternativ två kändes självklart.

Våra ägare är tredje generationen i det som blev Oscar Anderssons livsverk, Borås Automobilförsäljning. De vill finnas, lokalt i Sjuhärad, säger Ulf Dahlqvist, vd för Borås Bil som äger varumärket Bogesunds Bil i Tranemo.

Anläggningen i Tranemo hade sina modiga år på nacken, så här krävdes en hel del kärlek i beslutet att satsa.

– Vi har satsat tio miljoner på anläggningen. Mycket av ytterskalet är detsamma som tidigare, men inuti är det nog bara golvet i bilhallen som är kvar, säger Ulf Dahlqvist.

Ansiktslyftning i verkstaden
Hela verkstaden har fått ett rejäl ansiktslyft, här finns också nya personalutrymmen, nya kontor och modern ventilation.

– Det har blivit en väldigt fräsch och välfungerande anläggning.

Somliga av oss kanske saknar ingången vid tankstationen. Att den numera finns på gaveln har flera orsaker. Miljöfrågan är en, det är nämligen inte helt ok att ha en entré så nära en bensinstation. Här är det heller inte helt enkelt att parkera. Med entré på gaveln mot Limmaredshållet finns gott om plats att parkera och det är lätt att springa in i den nya fräscha entrén och köpa torkarblad eller annat man behöver, eller boka tid i verkstaden.

Bilförsäljningen är kvar
Den som händelsevis oroat sig för att det inte går att köpa bil hos Bogesunds Bil längre har oroat sig i onödan.

– Självklart kan man fortfarande köpa bil hos oss! Dock inte fabriksnya. Ulf Dahlqvist berättar stolt att utbudet av begagnatbilar breddats rejält, både märkes- och prismässigt. Nybilsförsäljningen har rent allmänt blivit tuffare och efterfrågan på begagnade bilar har ökat. Och vi har alla märken. Men med tanke på att Borås Bil är en stor Volvohandlare ligger Volvoutbudet här i Tranemo säkert på runt 50 procent.

Vill finnas där kunderna är
Många får nästan som en relation till sin bilhandlare. Bilköp är många gånger en av livets stora investeringar och då känns det extra tryggt med någon som vet vem man är.

– Därför känns det bra att både Max Kallio och Patrick Holm är kvar här hos oss och säljer bilar, säger Ulf.

Han slår fast att Borås Bil, med sina varumärken Bogesunds Bil och Kinna Bil är ett genuint Sjuhäradsföretag, med rötterna i bygden och en ägarfamilj som vill satsa.

– De vill verkligen att arvet efter vår grundare ska leva kvar i bygden. Vi kommer aldrig bli störst i världen eller sätta oss i en hub i Landvetter eller bara nås via mejl. Vi ska finnas här, där våra kunder finns och man ska kunna komma och träffa oss fysiskt, få hjälp och bli trevligt bemött.