Borås Bil öppnar Sveriges modernaste bilskadecenter i Viared

I mars 2022 öppnar dörrarna till Borås Bil gruppens nya storsatsning – Borås Bil skadecenter i Viared. Med den nya anläggningen satsar Borås Bil på att bli den ledande och mest kompletta bilskadehanteraren i Sverige.

– Vi har utformat både lokaler och processer för att bli Sveriges mest moderna och kompletta bilskadecenter, med allt under samma tak. Tidsvinsterna gör att vi drastiskt kan minska hanteringstiden av skadade bilar och därmed öka kapaciteten från i snitt 3 000 till 5 000 hanterade skador per år.

I de 4 000 kvadratmeter stora lokalerna på Prognosvägen i Viared kommer reparation av lack-, -kaross, -interiör & bilglas att rymmas under samma tak, även vanlig service och bilvård får plats för att skapa ett komplett bilcenter.

Till den nya anläggningen flyttar befintlig personal från anläggningen på Hulta tillsammans med personalen från Tosseryds billackering, totalt 30 personer. Mellan 40–50 personer kommer arbeta i det nya bolaget och satsningen innebär 10 nyanställningar för att klara bemanningen.