Fälgrenovering och fälgreparation – allt du behöver veta

Hur ofta tar du hand om dina fälgar? De får utstå både smuts och skador och det är inte ovanligt att de är kantstötta, repiga och fulla med ingrodd smuts som sitter som berget. Skadade fälgar påverkar inte bara utseendet på bilen, utan även köregenskaperna. Vi på Borås Bil kan hjälpa dig med fälgrenovering och fälgreparation.

Kantstötta fälgar blir som nya

Fälgrenovering är en process där man återställer fälgarna till sitt ursprungliga skick. Genom att blästra, svarva och lacka fälgarna, blir de återigen blanka och fina. Fälgreparation är en viktig del av underhållsprocessen och kan omfatta allt från att fixa små skador till att byta ut en hel fälg.

 Det finns många fördelar med fälgrenovering och fälgreparation. Förutom det rent estetiskt tilltalande intrycket som snygga och blanka fälgar ger, så handlar det också om säkerheten. Skadade eller slitna fälgar kan orsaka ojämnt däckslitage och försämra köregenskaperna.

När behöver jag renovera mina fälgar?

Att lämna in fälgarna för renovering behöver inte nödvändigtvis vara det första steget när du vårdar dina fälgar. När du märker att de har repor, stenskott, är kantstötta eller har andra skador som påverkar utseende eller funktionalitet kan det dock vara dags att renovera dem.

 Få in vanan att rengöra dina fälgar regelbundet. Använd rätt produkter för att rengöra fälgarna och var uppmärksam på eventuella skador eller repor. När behovet uppstår så är det dags att boka in en tid för fälgrenovering eller fälgreparation. På så vis förlänger du fälgens livstid och behöver inte lägga pengar på att köpa nya fälgar till din bil.

Borås Bil gruppen utför svarvning av Diamond Cut-fälgar

Borås Bil gruppen erbjuder fälgrenovering på vår anläggning i Viared. Här blir slitna fälgar som nya igen och får tillbaka sin forna glans. Fälgar med Diamond Cut-design blästrar och svarvar vi för att återställa dem till sitt ursprungliga skick.

 Fälgrenovering kan innebära flera steg beroende på fälgens skick och vilken typ av fälgar det handlar om. Vad som är bäst för just dina fälgar bedömer vi på plats. Vi tar oss an båda små och stora skador, med allt från kantstötta fälgar till repade eller skadade på annat sätt. Oavsett skada så har vi möjlighet att hjälpa dig. Boka tid för bedömning så löser vi resten!