Våra bästa appar för en lyckad roadtrip

Oavsett om du ska semestra med bil eller göra en roadtrip i Sverige eller utomlands kommer din mobiltelefon att vara till stor hjälp. Det kan handla om stora saker som att hitta rätt eller små saker som att dela upp notan efter ett restaurang besök.

Spotify

Vad vore en bilresa utan musik? Eller, en bra podcast. Med Spotify kan svänger ni enkelt ihop en spellista för resan eller använder någon av de 100 “Roadtrip”-spellistor som redan finns där.

Appstore
Google Play

Cost Split

Håll koll på notan för kvällen i ett större gäng eller varför inte hela resan? I Cost Split lägger du enkelt in alla de inköp ni gör gemensamt och separat och appen räknar ut vad det landar på i slutändan, vem som är skyldig vem vad. Den tar till och med hänsyn till valuta om ni är utomlands.

Appstore

A better routeplanner – ABRP

Planeringsverktyget för dig som kör elektrifierat. ABRP hjälper dig att ta dig till målet så effektivt som möjligt och planerar laddstopp och raster längs med vägen.

Appstore
Google Play

Waze

Med sommar kommer faktiskt också en hel del trafik. Waze hjälper dig att hitta alternativa vägar runt olyckor, köer och vägarbeten. Detta gör resan både effektivare och säkrare!

Appstore
Google Play

Instagram

Dokumentera med bild och film så att du säkert har kvar dina semesterminnen. Och glöm inte att tagga oss på @borasbilgruppen så vi kan följa din semester!

Appstore
Google Play

Trip Advisor

Bästa sättet att se vad dem som rest före dig rekommenderar när det gäller mat, upplevelser och sevärdheter. Också ett livlina dem gångerna man fastnar på en plats tänkt för sol och vad samtidigt som regnet öser ner, vad hittar man på då?

Appstore
Google Play

SMHI Väder

Vad säger väderprognosen om vädret vid slutdestinationen? Ska jag packa regnkläder eller badbyxor, eller kanske bägge delar? Eller är det bättre väder vid den andra stranden en bit bort?

Appstore
Google Play

Carpay

Vi kan inte göra en lista om appar för resan utan att nämna vår egna CarPay. Det är svårt att komma framåt på resan utan drivmedel. Och när man väl tankar på semestern är det ju skönt om det är snabbt, smidigt och enkelt. Om du inte redan använder CarPay kan du skaffa det här!

Upplev Sjuhärad med oss i sommar

Vi har genom åren samlat våra bästa utflyktsmål runt om i Sjuhäradsbygden. Vill du träffa oss kan du besöka oss i bilhallen för att få ytterligare tips. Vill du uppleva Sjuhärad på egenhand kan du ta hjälp av våra tips på sommaräventyr för att bege dig ut på en härlig roadtrip.