Nya Volvo EX90

Möt vår nya och helt elektriska SUV från 1 085 000kr

Smidig och kraftfull, gör den varje resa till ett kärt minne.

Räckvidd

upp till 600km

Laddningstid

30 minuter
(snabbladdning 10-80% )

Prestanda

408hk

Acceleration (0-100km/h)

5,9 sekunder

7 säten

Nya Volvo EX90 har plats för sju personer och erbjuder hög komfort oavsett destination.

100 % elektrisk

Fyrhjulsdrift och One Pedal Drive gör varje resa mer bekväm och underhållande.

Hifi-ljud

Ljudsystemet från Bowers & Wilkins ger dig en skräddarsydd ljudupplevelse utöver det vanliga.

Nya säkerhetsfunktioner

Med lidar och passageraravkänning som standard har bilen den högsta nivån av säkerhet.

Lidar och Safe Space Technology

Förutom radar, kameror och ultraljudssensorer är Volvo EX90 utrustad med lidar som kontinuerligt skannar av miljön framför bilen. Det möjliggör en noggrann uppskattning av olika objekt och skapar en tredimensionell bild av omgivningen. Genom att kombinera förståelse av den yttre miljön med förarbeteenden kan vi dessutom upptäcka när föraren behöver extra stöd och vidta nödvändiga åtgärder för att upprätthålla säkerhetsmarginalerna.

Pilot Assist – förbättrad förarassistans

Den förbättrade förarassistansen i Volvo EX90 gör din resa både smidig och bekväm. Bilen kan hjälpa till att kontrollera trafik- och körfältsmarkeringar och stödja dig genom att anpassa hastigheten och avståndet till de aktuella körförhållandena. Den kan reglera hastigheten i skarpa kurvor och stödja styrningen när du byter körfält. Om bilen upptäcker något tecken på att du inte reagerar kan den bromsa och hålla dig kvar i rätt körfält.

Uppgifterna om räckvidd är preliminära och baseras på uppskattningar och beräkningar utförda av Volvo Cars för en variant av Volvo EX90 (modellår 2025), som kommer att vara tillgänglig för beställning under 2023. Räckvidden och energiförbrukningen som uppnås under verkliga förhållanden varierar beroende på körbeteende och andra yttre faktorer. Laddningstiderna beror på faktorer som utomhustemperatur, aktuell batteritemperatur, laddningsutrustning samt batteriets och bilens skick. Fordonscertifiering inväntas.