Borås Bil storsatsar på eldrift – blir ny återförsäljare av Maxus transport- och personbilar

Redan under maj månad öppnar Borås Bil upp portarna för försäljning och service av Maxus i egen lokal på Hulta i Borås.
– Elektrifiering kommer starkt i transportbilsektorn. Nu möter vi efterfrågan med att bredda utbudet för eldrift, säger Lars Lundin, VD på Borås Bil Personbilar AB.

Maxus har på kort tid blivit en stark aktör på den nordiska marknaden och är en av de bäst säljande elbilarna i Norden inom transportbilssegmentet. Fordonsflottan består av 100 procent eldrivna transport- och personbilar, där framför allt transportbilsutbudet representeras av ett mycket brett sortiment.

– Maxus erbjuder en spännande flotta med transportfordon som fyller en viktig position på marknaden, en marknad där elektrifieringen kommer starkt och där Maxus har potential att förse privat- och företagskunder med snabba leveranser till konkurrenskraftiga priser, säger Lars Lundin, VD på Borås Bil Personbilar AB.

Det nya avtalet med importören Rutebileiernes Standardiserings Aksjeselskap (RSA) i Norge innebär att Borås Bil Personbilar AB får ensamrätt på att marknadsföra, sälja och serva Maxus transport- och personbilar i Sjuhäradsområdet.

– Precis som Borås Bil startade RSA sin verksamhet redan 1936. Vi fann varandra omgående och ser fram emot att utveckla en väldigt bra affärsrelation tillsammans, säger Lars Lundin.

– Det är med stolthet vi kan presentera Borås Bil som nästa återförsäljare i vår expansion. Vi ser en ökad efterfrågan på Maxus produkter i både landet och i Sjuhäradsbygden och med Borås Bil får vi en väldigt kompetent partner som tar upplevelsen närmare både befintliga och framtida Maxus-ägare, säger Petter Nordesjö, VD på Maxus Sverige.

I samband med säljstarten av Maxus kommer Transportbilscenter på Hulta i Borås att anpassas för den nya verksamheten med bland annat ny bilhall och verkstad. På sikt innebär det nya avtalet också behov av nyrekryteringar inom både försäljning, verkstad och service.


Borås Bil innehar sedan tidigare agenturen för Volvo, Renault, Dacia, Peugeot samt Citroën. Borås Bil finns representerade med anläggningar i Borås, Kinna, Tranemo och Ulricehamn.

Kontakt:

BORÅS BIL 
Lars Lundin, VD
033-151604
lars.lundin@borasbil.se

Maxus Sverige
Petter Nordesjö, VD
018-14 69 70
petter.nordesjo@rsasverige.se