Förändringar av auktorisation och hantering av Ford

Sedan 2008 har Borås Bil Personbilar AB varit auktoriserad återförsäljare av Ford i Sjuhärad. Som tidigare kommunicerats är Borås Bil Personbilar AB uppsagda och kommer ej längre att förvalta agenturen för Ford. Efter överenskommelse mellan Borås Bil Personbilar AB och Hedin Mölndal Bil AB kommer agenturen övergå till dem från och med 1 juni 2022. Från det hänvisas försäljning, service och garantiärenden av Ford till Hedin Mölndal Bil AB.

Hedin Motor Company AB (importör av Ford) meddelade i början av december 2021 att Borås Bil Personbilar AB inte längre kommer att förvalta agenturen i Sjuhärad för Ford person- och transportbilar. Uppsägningen avsåg både bil- och serviceaffären och Fordagenturen har i stället tilldelats ett bolag inom Hedinkoncernen, Hedin Mölndal Bil AB.

– Vi vill tacka alla våra Fordkunder genom åren. Vi ser självklart fram emot att fortsätta att leverera bilar, service och trygghet till dem, men nu i form av något av våra andra varumärken säger Lars Lundin, VD på Borås Bil Personbilar AB.

Borås Bil gruppen blir under sommaren ny återförsäljare för Peugeot, Citroën samt Maxus.

– För oss är det viktigt att vår personal känner en trygghet och tydlig riktning framåt. Övertagandet av agenturen av Peugeot, Citroën samt Maxus i Sjuhärad medför att vi behöver nyrekrytera, men självklart vill vi även bibehålla den fantastiska kompentens våra medarbetare besitter, säger Lars Lundin.


Borås Bil innehar agenturen för Volvo, Renault, Dacia, Peugeot, Citroën samt Maxus och finns representerade med anläggningar i Borås, Kinna, Tranemo och Ulricehamn.

Kontakt:

BORÅS BIL 
Lars Lundin, VD
033-151604
lars.lundin@borasbil.se