Man måste vara noga med vem tar med sig när man skall på äventyr.

Min bil är så mycket mer än ett transportmedel, det är en enkel biljett rakt ut i naturen, ut i världen och allt finns redan packat i bagaget. Bilen skall alltid vara redo för äventyr.

Janne Björge köpte bilen 2017 när han sålde sin verksamhet, och plötsligt fick massor av tid att spendera med sig själv som omväxling

- Just då drömde jag om att resa hela vägen till Sydafrika, men det är ruskigt långt till Sydafrika… Fyra dagar genom Europa, sedan nästan tre månader genom kontineten, Så det blev Gotland istället.
Det är lite lustigt att kartorna ser ut som de gör...

Men drömmen var väckt, och Janne tog projektet på allvar, hundratals timmar på Youtube, för att sedan böja handla takräcken, stegar, ett taktält, kylskåp, bättre madrasser, massor med verktyg, extrabatterier och såklart även en pizzaugn.

Planeringen är nästan allt det roliga med äventyr.


Janne Björge är en passionerad äventyrare och stolt ägare till en Discovery med taktält. För honom är bilen mer än bara ett fordon; den är en partner i alla äventyr som väntar runt hörnet. För att säkerställa att hans älskade bil alltid är redo för nästa resa, har Janne gjort biltvätten hos Bogesunds Bil Ulricehamn till sin förtrogna destination för bilvård.

Sedan 2017 har bilen förfinats, byggts om, utrustats på vägen med ”bra att ha” prylar och speciallösningar.


En grej som är viktig för Janne är att bilen alltid är redo för nästa äventyr.

Ved, vatten, kylen är kall, och i skafferiet finns nästan allt som behövs redo. Ett stopp förbi en butik för att fylla på med färska varor, och smått och gott, för maten och vinet är en stor del av naturupplevelsen. Inget frystorkat här heller… Plats finns för en Thaiwok på kyckling i Murikkan, eller en riktigt pelletsgräddad pizza med Mozzarella, eller kanske några färska lammkotletter? 

Detta är mer min stil, än tung ryggsäck genom Sarek.

Ett sms bort, alltid redo. Sverige är helt fantastiskt med alla härliga sjöar som under ”off season” är helt tomma på folk.

Janne har ägt sin Discovery i flera år och har redan upplevt många oförglömliga äventyr med den. Från djupa skogar till höga bergspass, har hans bil tagit honom till platser där få vågar sig. Han betonar dock vikten av att ta hand om grejerna, att de alltid är i bra skick.

Nu börjar Discoveryn komma till åren, den har rullat strax över 20.000 mil, men Janne har bestämt sig för att behålla bilen tills han dör.

Det är nåt fint med att se till att sköta service och reparationer i det långa perspektivet, byta delat innan de gått sönder. Visst drar bilen lite extra diesel med de stora hjulen och taktältet, men det stora klimatavtrycket i tillverkningen är nu ”avbetalt” och det påverkar samvetet positivt. De allra flesta dagar jag rullar runt så får jag tummen upp av folk på vägarna, det är ju positivt.

Så nästa gång du är i Ulricehamn och vill se till att din bil är i toppskick för ditt nästa äventyr, tveka inte att besöka vår biltvätt. Precis som Janne Björge kan du lita på den för att ta hand om din bil och se till att den alltid är klar för nästa spännande resa.