Låt oss laga ditt stenskott

Det är viktigt att du åtgärdar ett stenskott så fort som möjligt. Genom att agera snabbt kan du undvika att rutan spricker vidare. Eftersom vindrutan är en viktig del av bilens kaross innebär en trasig vindruta sämre sikt och på så sätt också minskad trafiksäkerhet. Det är därför viktigt att ta stenskott på allvar, oavsett om det ser litet ut till en början.

Vi på Borås Bil gruppen hjälper dig gärna att laga ditt stenskott! Våra professionella glasmästare har rätt utrustning som krävs både för att reparera och byta vindrutor. Boka tid för stenskottslagning nedan.

Vilka stenskott måste lagas?

Består ditt stenskott enbart av en liten grop, så behöver det inte lagas. Ser du att stenskottet har sprickor i sig är det viktigt att ta bilen till en verkstad för en bedömning. De flesta stenskott går att laga men beroende på vart stenskottet sitter kan du av säkerhetsskäl behöva byta hela rutan.

Vad kostar det att laga ett stenskott?

Du betalar en självrisk på endast 0–100 kr, beroende på försäkring eller försäkringsbolag. Prisexempel för byte av vindruta ligger på 1 600 kr med Volvias försäkring.

Beställ ett gratis stenskottsplåster

Vårt tips är att alltid förvara ett stenskottsplåster i bilen. När du får ett stenskott klistrar du enkelt på plåstret som förhindrar att fukt tränger in och att stenskottet spricker vidare. Behåll plåstret på stenskottet fram till din verkstadstid. Beställ ett gratis stenskottsplåster av oss nedan eller hämta ett i vårt servicecenter.