Ny klimatpremie

Så kan du få upp till 50 000 kr i bonus

En ny klimatbonus på upp till 50 000 kronor har införts för att uppmuntra fler att välja miljövänliga alternativ. Nu är det mer lockande än någonsin att välja en eldriven transportbil. Detta gör skillnad för både miljön och plånboken genom att välja ett mer hållbart alternativ. 

Detta är något som vi på Borås Bil gruppen välkomnar med öppna armar. Vi står redo att hjälpa våra kunder att hitta just den transportbilen som uppfyller deras behov, säger Ronny Stensson, Maxussäljare på Borås Bil gruppen.

Miljöbilsbonusen, som tidigare fanns, upphörde i slutet av 2022. Det var ett effektivt verktyg för att få fler att satsa på eldrivna personbilar. Nu kommer en ny klimatbonus, denna höga bonus är en del av en ny satsning för att minska utsläppen och främja en hållbar utveckling. Genom att erbjuda ett ekonomiskt incitament hoppas man att fler företag och privatpersoner ska överväga att skaffa en eldriven transportbil istället för en traditionell fossildriven variant.

Utvecklingen för eldrivna transportbilar går snabbt

Nu när klimatpremien har införts, finns det fler alternativ tillgängliga när det gäller att hitta en eldriven transportbil som passar olika typer av företag och organisationer. Fler tillverkare har börjat erbjuda fler modeller som kan anpassas för olika behov. En av dessa transportbilar är Maxus.

  • Maxus är ett märke som har 100% eldriva bilar och har specialiserat sig kring just ämnet transportbilar. Maxus har därför flertalet transportbilsmodeller, där modellerna kan anpassas efter flera olika behov, både för privatperson och företagskund, berättar Ronny Stensson.

Leveranser och priser

Transportbilar är en viktig del för att många företag ska få verksamheten att fungera. Maxus har många tillgängliga transportbilar och kan därför levereras snabbt. På så sätt kan företag vara säkra på att deras verksamhet inte kommer att bli stillastående under en längre period utan snabbt vara ute på vägarna i sin nya företagsbil.

  • Just nu kan vi både erbjuda ett pang-pris och en snabb leverans. Med vårt erbjudande där du kan få en Maxus från 2 499 kr/mån. Är det helt rätt tillfälle? Passa då på att köpa en helt ny eldriven transportbil, säger Ronny Stensson.

Hur du uppfyller kraven för nya bonusen

Företag, kommuner och regioner har möjlighet att ansöka om den ny instiftade bonusen för att köpa eldrivna lätta lastbilar. De fordon som kvalificerar sig måste vara registrerade som lättlastbilar och ha en totalvikt på högst 3,5 ton, samt vara antingen eldrivna eller drivas av vätgas som omvandlas till el via bränsleceller.

Stödet kan ge upp till 50 000 kronor fram till slutet av år 2024. Efter den 1 januari 2025 kommer maxbeloppet att sänkas till 40 000 kronor, sedan ytterligare en gång den 1 juli till 30 000 kronor. Stödet kommer att fasas ut helt den 30 september 2025, dock kommer det fortfarande att kunna utbetalas under åren 2024–2026.

Klimatpremien ansöker man om genom energimyndigheten.

Maxus e-Deliver 3 till marknadens bästa pris?

fr 2 499kr/mån exkl moms
samt berättigade till bonus.