Din guide till ren bil under bilsemestern

Bilsemester är något vi svenskar älskar, oavsett om det gäller en tur till kusten eller en långresa på kontinenten. Faktum är att även din bil mår bra av att komma ut på vägarna och köras lite längre sträckor då och då. Men när den blivit några resor rikare är det dags att ge den lite extra kärlek. En ordentlig invändig och utvändig tvätt återskapar nybilskänslan och bevarar din bil i sitt bästa skick..

Hur ofta bör jag tvätta bilen på sommaren?

Hur ofta just du behöver tvätta din bil beror till stor del på hur mycket du kör din bil. Om du kör dagligen rekommenderar vi att åtminstone tvätta din bil ordentligt en gång i månaden, både in- och utvändigt. En ren bil återskapar nybilskänslan och ökar chanserna för ett gott andrahandsvärde. Smuts och grus ökar risken för både repor och rost i lacken. Har du några längre roadtrips inplanerade kan det vara lämpligt att avsluta varje resa med att åka igenom någon av våra automattvättar. Du hittar våra automattvättar i Borås, Kinna och Ulricehamn.

Tvätta bilen hos våra bilvårdsproffs

Om du tillhör en av dem som vill ha ett grundligt utfört arbete men ändå vill kunna luta dig tillbaka och maxa ledigheten under semestern så rekommenderar vi att du överlämnar jobbet till oss. Våra erfarna bilvårdstekniker utför både invändig och utvändig tvätt och garanterar ett professionellt resultat.

 

I vårt lilla bilvårdspaket (488 kr) ingår:

 • Rengöring av kaross och fälgar.

 • Avfettning av kaross och fälgar.

 • Grundlig rengöring av vindruta.

 • Avtorkning av kaross med mjuk trasa.

 • Tvätt av fönsternas utsida.

 • Rengöring av dörröppningar och trösklar.

Här kan du läsa mer om våra andra bilvårdspaket.

Tvätta bilen själv

Kanske tillhör du en av dem som finner njutning i att själv tvätta bilen en solig sommardag. Åk till en av våra gör-det-själv-stationer och tvätta din bil när du än önskar på dygnet. Med ett biologiskt reningsverk och miljömärkta kemikalier behöver du inte ha dåligt samvete över att miljön drabbas. Du hittar våra gör-det-själv-stationer i Ulricehamn och Borås.

Tips för att hålla bilen ren under semestern

När hela familjen ska i väg på semester vet vi om att det kan vara svårt att hålla bilens insida ren. Stundvis kan det till och med kännas omöjligt. Glassar spills och kexsmulor letar sig in i sätena. Men det finns saker du kan göra för att undvika kaoset som ofta uppstår efter en resa i väg med familjen. Att städa bilen regelbundet även under semestern är en god idé. Varför inte göra städningen till en familjeaktivitet vid en av rastplatserna längs vägen?  

 Tips på bra saker inför bilsemestern:

 • våtservetter

 • dammvippa

 • sätesskydd

 • soppåsar

 • bilparfym

Genom att regelbundet torka av lister och dörrar och damma av instrumentbrädan så blir den månatliga städningen avsevärt mindre tidskrävande. Förvara soppåsarna i handskfacket och töm bilen på skräp regelbundet. Om du har barn är det en god idé att skydda sätet under bilbarnstolen med ett sätesskydd. En bilparfym fräschar upp bilens atmosfär och skapar en hemtrevlig känsla.