Bilservice – för bilens bästa

Måste jag serva min bil? Är en fråga du kanske ställt dig själv någon gång. Men absolut – en regelbunden bilservice är lika viktigt som att besiktiga den. Under besiktningen framgår det om bilen är laglig att köra på vägarna ­– men de går inte igenom bilen och ser till att den fungerar som den ska.

Genom att vara noggrann med servicen undviker du oväntade problem och på så sätt plötsliga utgifter. Det blir alltså billigare för dig i längden – även om summan för servicen kan kännas stor i stunden. Det är även viktigt att serva bilen ur ett säkerhetsperspektiv. Med en välvårdad bil undviker du plötsliga problem som kan orsaka olycka eller att du blir stående längs vägen någonstans.

Serva din bil på en auktoriserad verkstad

Genom att serva din bil på en auktoriserad verkstad för just ditt bilmärke så får du en service med hög kvalité och originaldelar, som är anpassad efter just din bils behov. När det är dags att sälja din bil så kan nästa ägare se i servicehäftet att en auktoriserad verkstad stått för underhållet av din bil, vilket ökar bilens andrahandsvärde.

Våra verkstäder är auktoriserade för att serva Volvo, Renault, Dacia, Peugeot, Citroën och Maxus. Servicen kan skilja sig lite åt mellan bilmärkena och intervall, men vi använder oss alltid av originaldelar.

Hur ofta behöver jag boka bilservice?

I bilens servicehäfte har tillverkaren angett intervallet för när just din bilmodell behöver service. Men hur ofta du behöver serva din bil beror även på hur mycket du kör den. Pendlar du med din bil eller använder den dagligen i ditt jobb – ja, då behöver du serva den mer frekvent.

Exempel: Om din bils rekommenderade serviceintervall är 2500 mil och du kör 5000 mil om året – då behöver du serva den två gånger om året.

Serviceavtal – hur funkar det?

Med ett serviceavtal lägger du upp en plan för betalningen av underhållskostnaden på din bil. I stället för att betala en stor klumpsumma vid varje servicetillfälle, betalar du en summa månadsvis. Alltså inga obehagliga överraskningar i form av oplanerade utgifter. Serviceavtal kan tecknas både för nya och begagnade Volvo, Renault, Dacia, Peugeot, Citroën och Maxus (max 8 år eller 45 000 mil).