Barnsäkerhet för alla åldrar

Alla barn har rätt att sitta säkert i bilen. Här får du information om barnsäkerhet i bil, bilbarnstolar för olika åldrar, hur du monterar bilbarnstolen rätt, fästsystemet ISOFIX och varför alla barn ska färdas baklänges upp till minst 4-5 års ålder.​

Volvia barnsäkerhet

Bakåtvänt åkande

All forskning visar att upp till minst 4-5 års ålder är det absolut säkrast att sitta i en bakåtvänd bilbarnsstol. Läs mer om hur barn sitter säkert i bilen.

Läs mer

Framåtvänt åkande

När barnen vuxit ur sin bakåtvända bilbarnsstol är det dags att sitta framåtvänd på en bältesstol eller bälteskudde. Barnet skall vara minst 4 år men gärna äldre.

Läs mer

Sätt bältet rätt

Se alltid till att bältet hamnar rätt. Det skall vara sträckt och så nära kroppen som möjligt. ju närmare kroppen bältet sitter, desto bättre skydd får barnet.

Läs mer

Bilbarnsstolar

Oavsett bil, tycke och smak finns en gemensam sak för bilbarnstolar. En oskadad bilbarnstol som sitter monterad på rätt sätt i bilen ger ditt barn en säkrare åktur.

Läs mer

Montera bilbarnstolen

Det är viktigt att barn sitter i bilbarnstol, men det är minst lika viktigt att bilbarnstolen är monterad på bästa sätt. Här kan du se en film om hur man monterar stolen på säkraste sätt.

Läs mer