Skadecenter – Borås

Ibland inträffar sånt som man helst vill undvika, med plåt-, lack- och/eller plastskador som följd. När det hänt börjar du med att boka tid för skadebesiktning hos oss. Det gör du enkelt online för att vi ska kunna hjälpa dig snabbare med att få bilen lagad igen.

Besiktiga skadan

Skadebesiktningen som består i att dokumentera själva skadan tar cirka en halvtimma och utförs av vår skadetekniker som tillsammans med dig går igenom skadorna på bilen samt eventuella övriga önskemål i samband med skadereparation, exempelvis service eller rekonditionering.

Skador som ser små ut kan överstiga självrisken, det är därför viktigt att snabbt göra en skadeanmälan då det krävs ett godkännande från försäkringsbolaget innan eventuella delar som krävs kan beställas och reparationen utförs.

 • Enkla skador som inte involverar annan part kan du skadeanmäla direkt på webben hos ditt försäkringsbolag. Små skador eller bucklor kan vi ofta laga billigare än självrisken och utan hela processen av skadereglering.
 • Vid kollision med ett annat fordon lämnas en skriftlig anmälan. Det är bra om ni kan fylla i skadeanmälan gemensamt redan på olycksplatsen. På blankettens framsida finns detaljerade frågor om olyckstillfället och uppkomna skador, och ni får båda skriva under. Blankettens baksida fyller ni i var för sig och skickar sedan in till respektive försäkringsbolag.
 • Du som har bilen försäkrad hos Volvia eller Renault/Dacia Försäkring kan lämna skadeanmälan till oss i samband med Skadebesiktningen, så sköter vi kontakten med försäkringsbolaget.

Digital skadebesiktning

Innan bilen kan repareras måste en skadebesiktning göras, Den sker på plats hos oss. Om din bil är försäkrad hos Volvia kan du göra anmälan direkt i deras app.

Skadebesiktning på plats hos oss

 1.  Boka din Skadebesiktning på 033- 15 16 00 eller info@borasbil.se
 2. När du kommer till din bokade tid, bör du ha med dig skadeanmälan och försäkringsbrev eller annan bekräftelse från ditt försäkringsbolag. Tänk på att ha bilen tvättad för att vi lättare ska kunna beräkna skadan.
 3. Skadebesiktningen görs tillsammans med dig och beräknas ta ca 30-45 min. Vi kontrollerar och fotograferar bilens skador och ger dig en offert.

Skadebesiktning i Volvias app

 1. Ladda ner Volvia-appen till din iPhone eller Android-telefon.
 2. Gå in på Skicka in skadefoto och följ appens instruktioner.
 3. Ta foto med mobilkameran enligt instruktionerna och skicka in, allt direkt i appen

 

volov_app2

Vad händer sen?

När skadebesiktningen är genomförd hos oss eller inskickad digitalt, gör vi en skadevärdering för beräkning av reparationstider, som vi skickar till försäkringsbolaget tillsammans med besiktningsprotokoll och foton.

När vi fått svar från försäkringsbolaget beställer vi reservdelar och tillbehör samt planerar in din bil för reparation och lackering. Om vi upptäcker fler skador under reparationen kontaktar vi alltid dig.

 

Ladda ner appen här:

Till GooglePlay          Till App Store


smaskador_pojke_100x701

Inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse

Har du råkat ut för inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse så krävs alltid en polisrapport. Ta med en kopia av polisanmälan till oss så hjälper vi dig att fylla i en anmälan.


Stenskott

Laga eller byta hela rutan?
Borås Bil gruppens professionella glasmästare utför byten och reparation av vindrutor. Vi har utrustning för att kunna reparera stenskott om de inte är för stora eller fel placerade. I annat fall gör vi förstås vindrutsbyte.  Läs mer om bilglas.

Prisexempel:

 • Laga stenskott från 100:- med försäkring i Volvia
 • Byte av vindruta från 1 600:- med försäkring i Volvia

Anmäl skada

Skicka in din skadeanmälan snarast till försäkringsbolaget så att skadan blir registrerad och verkstaden kan börja med reparationen.

Volvia
Renault/Dacia Försäkring
Ford Försäkring

Behöver du bärgning?

Är bilen inte i trafiksäkert körbart skick kontaktar du Assistans för att bärga in bilen till oss. Har du en bil med fri assistans inkluderat i din försäkring, kostar bärgningen ingenting. I annat fall varierar självrisk eller kostnad beroende på försäkringsbolagets villkor. När du utför originalservice hos oss ingår oftast 12 månaders fri assistans.

Läs vad som gäller för ditt varumärke:

Volvo Assistans
Ford Assistans
Renault Assistans
Dacia Assistans