Din glasmästare i Sjuhärad

Borås Bil gruppens professionella bilglasmästare har lång erfarenhet av att laga bilglas. Vi är auktoriserade av våra biltillverkare och samarbetar med alla försäkringsbolag för att utföra bilglasreparationer. Det är på just denna punkt vi skiljer oss från traditionella bilglasmästare.

Vid bilglasreparation är det viktigt att du anlitar en auktoriserad verkstad som använder rätt metod, rätt delar och rätt lim, eftersom framrutan är en del av bärigheten i hela bilens kaross. Viktigt är också att säkerställa funktionen av den tekniska utrustningen som är placerad i vindrutan. Vi lagar alla typer av bilglas oavsett vilken årsmodell bilen har.  En stenskottslagning går snabbt att åtgärda och är inte så kostsam. Reparationen tar cirka en halvtimme. Medan du väntar bjuder vi på kaffe och fri tillgång till wifi. Välkommen!


Stenskott

Laga eller byta hela rutan?
Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt. På så vis förhindrar du att fukt tränger in och förstör filmen i glaset eller spricker vidare. Nästan alla stenskott går att laga, men beroende på var det sitter kan du av säkerhetsskäl behöva byta ruta. Om stenskottet träffat i den gröna zonen kan vindrutan lagas. Sitter skadan i något av de röda fälten måste rutan bytas. Har du fått stenskott i det gula fältet gör våra glasmästare en bedömning om vad som är den säkraste lösningen. Av säkerhetsskäl kan även äldre vindrutor behöva bytas. Redan efter 15.000 mil kan normalt slitage ha försämrat förarens sikt och reaktionsförmåga avsevärt. Ett tips är att skydda sprickan med en tejp till dess att det har lagats.

533-0635_Poster_700x500.indd

Stenskottsplåster
Ha alltid ett stenskottsplåster i bilen i fall du får ett stenskott på vindrutan. Stenskottplåster kan du hämta i vårt servicecenter eller så beställer du ett så skickar vi det till dig. Tänk på att inte vänta för länge med att reparera, en liten skada blir lätt mycket större.

Ska din bil på service? Säg till din tekniker innan så ser de till att ditt stenskott lagas i samband med servicen, allt för att spara tid åt dig.

Beställ stenskottsplåster här:


Byta vindruta

Är din vindruta en trafikfara?
Statens Väg- och Trafikforskningsinstitut, VTI, har genomfört en studie som visar att slitna vindrutor är en bortglömd trafikfara. Studien visar att slitage på bilars vindrutor ger nedsatt sikt redan efter ca 8.000 mil och påverkar även förarbeteendet. En sliten eller skadad vindruta bör därför kontrolleras och bytas eller lagas snarast.

Chansa inte – kolla i vilket skick din vindruta är hos oss på Borås Bil gruppen. Vi gör en snabb kontroll av din bilruta, så att du säkert vet i vilket skick just din ruta är. Vi är en auktoriserad skadeverkstad och garanterar att ditt vindrutebyte utförs på ett säkert sätt, allt för att bevara din säkerhet.

Boka tid här för en kontroll av din vindruta:

Boka glasreparation


Glasbehandling

Behandling med nanoteknik som förenar sig med rutan
Borås Bil gruppens glasbehandling ger dig bättre sikt, minskad spolarvätskeförbrukning och håller vindrutan ren från smuts och partiklar. Den unika behandlingen med nanoteknik förenar sig med glaset genom en kemisk bindning. Glaset står sedan emot smuts och partiklar i ca 12 månader. Den håller även för torkarblad, isskrapor och biltvättar.

 

Spara pengar och öka din säkerhet

Vindrutan blir lättare att hålla ren från smuts och partiklar, även snö och is blir enklare att få bort. Vid körning i höga hastigheter försvinner också vattendroppar. Det gör att användningen av spolarvätska minskar och du sparar på torkarbladen. Då din vindruta blir lättare att hålla ren ökar även säkerheten. Behandlingen minskar även reflexer vid mörkerkörning och regnväder.

Glasbehandling 395 kr

 

Anmäl skada

Skicka in din skadeanmälan snarast till försäkringsbolaget så att skadan blir registrerad och verkstaden kan börja med reparationen.

Volvia
Renault/Dacia Försäkring
Ford Försäkring