8 Aug 2017

Stenskott – gör det bästa av situationen.

STENSKOTT

Laga eller byta hela rutan?
Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt. På så vis förhindrar du att fukt tränger in och förstör filmen i glaset eller spricker vidare. Nästan alla stenskott går att laga, men beroende på var det sitter kan du av säkerhetsskäl behöva byta ruta. Om stenskottet träffat i den gröna zonen kan vindrutan lagas. Sitter skadan i något av de röda fälten måste rutan bytas. Har du fått stenskott i det gula fältet gör våra glasmästare en bedömning om vad som är den säkraste lösningen. Av säkerhetsskäl kan även äldre vindrutor behöva bytas. Redan efter 15.000 mil kan normalt slitage ha försämrat förarens sikt och reaktionsförmåga avsevärt. Ett tips är att skydda sprickan med en tejp till dess att det har lagats.

Stenskottsplåster
Ha alltid ett stenskottsplåster i bilen i fall du får ett stenskott på vindrutan. Stenskottplåster kan du hämta i vårt servicecenter eller så beställer du ett så skickar vi det till dig. Tänk på att inte vänta för länge med att reparera, en liten skada blir lätt mycket större.

Ska din bil på service? Säg till din tekniker innan så ser de till att ditt stenskott lagas i samband med servicen, allt för att spara tid åt dig.


Vad kostar det att laga?

Borås Bil gruppens professionella glasmästare utför byten och reparation av vindrutor. Vi har utrustning för att kunna reparera stenskott om de inte är för stora eller fel placerade. I annat fall gör vi förstås vindrutsbyte.

Prisexempel:

  • Laga stenskott från 100:- med försäkring i Volvia
  • Byte av vindruta från 1 600:- med försäkring i Volvia

Läs mer om bilglas


Beställ gratis stenskottsplåster här: