– Sponsring & event –

Det finns en stolthet i familjeföretaget Borås Bil gruppen. Vi känner ett stort engagemang och glädje över de produkter och tjänster vi säljer. Många gånger är bilen det viktigaste redskapet för att få ihop vardagen mellan träningar och kvällsmat. Värdet av ett aktivt liv inte bara för den enskilde individen utan för hela samhället blir allt viktigare. Därför är det extra viktigt för oss att det finns fungerande idrottsföreningar runt om i Sjuhärad. Det ger oss en möjlighet att bygga relationer och en chans att stödja de som delar våra värderingar. Vi stöttar allt från fotbollsföreningar, motorklubbar till handikappidrott och välgörande ändamål.

Kretsloppet

Kretsloppet i Borås ägs och arrangeras av Korpen Borås och IK Ymer. Alltsedan starten är Kretsloppet en löparfest med en stark miljöprofil där kretsloppstanken, kretsloppsarbetet står i fokus och miljöarbetet i Borås lyfts fram. Kretsloppet i Borås är miljöcertifierat av organisationen ”Håll Sverige rent”.
Målet med Kretsloppet i Borås var och är, att runt Kretsloppet skapa ett evenemang som engagerar hela familjen, allmänhet, företag, föreningar och organisationer, ja helt enkelt ett event för alla!

Läs mer om Kretsloppet

Elfsborg

Borås Bil gruppen värnar om det lokala och på den största arenan i Sjuhärad är Elfsborg en av våra största partnerskap.

Läs mer om Elfsborg

uport_1200x800

UPORT

U-port ramar in alla bra band med en sjönära,  matnära och stadsnära atmosfär. Ulricehamn är en liten pärla och Spelplatsen ligger precis invid Åsundens blanka vatten. Inte nog med att vi har riktigt bra musik.
I anslutning till scenerna hittar du vår restaurang med fullständiga rättigheter

Läs mer om U-port

Action Run

Om ActionRun
ActionRun är ett av Sveriges största OCR / Hinderbanelopp. Tusentals deltagare och mängder av publik mitt i city skapar en fantastisk stämning. Tävlingen är öppen för såväl elit som motionär. 
Tekniska och roliga hinder i absolut världsklass. Välj mellan två svårighetsgrader – 5 eller 8 km, med 30 respektive 40 hinder.

Publikfest
Under 2017 besökte vi fem städer runt om i Sverige. Fem tuffa städer som gav oss möjligheten att bygga om deras citykärna till en enda stor hinderbana. Detta blev en stor succé i samtliga städer!
Under året besökte över 125.000 åskådare våra event. Och nästan 10.000 deltagare antog våran utmaning att springa 40 talet roliga, svåra och minst sagt konditionskrävande hinder.

Moderna Hinder
Vi på ActionRun jobbar kontinuerligt med att utveckla nya roliga och tekniskt svåra hinder. Men samtidigt behålla våran bredd / mix av hinder. Vårt motto är att våra Elit deltagare ska få nya utmaningar och våra motionärer ska kunna utmana sig själva!

Läs mer om Action Run

Borås Pride

Borås Pride är en gratis normbrytande (queer) festival i hjärtat av Borås. Tillsammans skapar vi trygga mötesplatser för HBTQIA-personer och lyfter genom bland annat workshops och föreläsningar den dagliga livssituationen.

Festivalen riktar sig främst till HBTQIA-personer i Borås och regionen, men välkomnar naturligtvis alla som delar våra värderingar att delta.

Vårt syfte är att synliggöra de normer som genomsyrar samhället och dess konsekvenser. Vi vill samla Borås till en öppen folkfest och uppmuntra till ett öppet klimat som bryter normer, fördomar och diskriminering.

Under festivalens tre dagar skapar vi mötesplatser och arenor för kunskapfördjupning, samtal, upplysning, reflektion, samhällspåverkan och attitydförändring. Vi vill också att Borås Pride ska vara glädje och fest där minnen av nya människor, bekantskaper och fördjupad kunskap leder till långsiktig utveckling för ett bättre samhälle för HBTQIA-personer.

Gemensamma värdeord för Borås Pride ska vara: normbrytande (queer), öppenhet, tillgänglighet, inkluderande, fortbildande och glädje.

Läs mer om Borås Pride

Sommartorsdagarna

Sedan 1989 har vi haft Sommartorsdagar i Borås. Initiativet kom från början från driftiga köpmän som skapade underhållning och kvällsöppna butiker för att locka turister till stan. Det här var början till att göra Borås city mer levande under sommaren.

Arrangör av Sommartorsdagarna® är Borås City (fd Mitt i Borås) och det är med hjälp av butiker och näringsidkare tillsammans med sponsorer som har gjort det möjligt att bjuda Boråsare och besökare på ett av Sveriges största gratisnöjen. Sedan 2005 stöder även Borås Stad Sommartorsdagarna® vilket har gjort att vi har kunnat utveckla dem genom att ha dansband och dansbana i Stadsparken. Idag är Sommartorsdagarna stöttepelaren i sommarstaden Borås.

Läs mer om Sommartorsdagarna

Team Rynkeby

Team Rynkeby – God Morgon är en del i ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

Team Rynkeby grundades år 2002 i Danmark, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, men även andra företag visade sitt stöd. Deltagarna i historiens första Team Rynkeby-lag var faktiskt så duktiga på att skaffa sponsorer att man fick ett överskott på 44 500 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare.

Läs mer om Team Rynkeby