Tips för en bra roadtrip

Ska du ut på längre resa med bilen utanför Sverige i sommar? Viktigt att tänka på för att maximera bilfärden. Vi ger dom bästa tipsen, smultronställen så du hittar allt som händer i Sjuhärad i sommar

´

Viktigt

Däck och reservhjul

Det skall vara rätt lufttryck och minst tre millimeters mönsterdjup. Har du dessutom lastat bilen lite tyngre än vanligt kan det vara bra att anpassa däcktrycket, det spar på både plånbok och miljö. OBS! Glöm inte att kontrollera reservhjulet också.

Vätskorna i bilen

Kontrollera  spolarvätska för att du skall ha bra sikt, olja för att det inte skall bli onödigt slitage och i värsta fal motorhaveri, glykol/kylarvätska för att bilen inte skall överhettas och börja koka.

Startkablar, varningstriangel, bogserlina och brandsläckare

Skulle olyckan vara framme är det extra viktigt att du kan göra vad du kan för att visa att du ex blivit stillastående på en olämplig plats eller behöver starthjälp för att bogsera undan bilen.

Grönt kort

Ska du ut på längre resa med bilen utanför Sverige i sommar? Kontrollera reglerna avseende bil och utrustning i de länder du ska besöka och ta med ett ”Grönt kort” från ditt försäkringsbolag. Det är beviset på att bilen är försäkrad. Grönt Kort är kostnadsfritt och gäller i alla länder som omfattas av Gröna Kortavtalet. Glöm inte av att kolla över registreringsbevis, försäkringsbevis och att du har en blankett för skadeanmälan i bilen.

För att maximera myskänslan

Underhållning

Att ha bra underhållning är viktigt för både kropp och själ, tänk därför igenom underhållningen innan du kör iväg på långresor. En bra ljudbok, spellista på Spotify, podd, musikquiz eller film till barnen kan vara ett underbart sällskap. Glöm inte av att ta med hörlurar och laddare.

Packa smart

Ska du bo på hotell efter vägen kan det vara klokt att packa sakerna i flera mindre väskor istället får några få stora. På så sätt slipper du släpa en massa tunga väskor i onödan.

Ladda mobilen

Se till att mobilen alltid är med dig i bilen och att den är fulladdad. Det kan också vara bra att satsa på en extra mobilladdare eller en powerbank att ha i bilen.

Bra att ha

Packa ner lite frukt, dricka och nån energibar för att hålla blodsockret på en jämn nivå, det brukar bli lugnast för alla om det är långt till nästa matställe. Lite våtservetter, hushållspapper och en soppåse är också praktiskt att ha med sig.

Upplev Sjuhärad med oss i sommar

I vår karta för våra Event och Smultronställen kan du hitta allt som händer i Sjuhärad i sommar. Vill du träffa oss kan du besöka oss på eventen, i bilhallen och kontakta oss via vår hemsida. Vill du uppleva Sjuhärad på egenhand kan du ta hjälp av våra tips på smultronställen för att bege dig ut på en härlig roadtrip.

´

#Personbilar

Linda Lindström