Få ut mer för din inbytesbil

När du byter in din bil hos oss eller säljer den privat så finns det några tips som ökar dina chanser att höja värdet på din bil. Våra biltestare på Borås Bil gruppen testar dagligen bilar och här har vi listat det viktigaste från våra experter på området.

´

Så här höjer du värdet på din bil inför ett inbyte eller försäljning

 1. Skador

  Utseendet är inte allt men i det här fallet är det väldigt viktigt. Småskador som stenskott och bucklor på bilen gör att den ser tråkig och ovårdad ut.

 2. Service & Besiktning

  En nybesiktigad och servad bil är förtroendeingivande att sälja/byta in och är ett snabbt sätt att enkelt höja bilens värde.

 3. Däck & Fälg

  Både sommar- och vinterdäck i gott skick är absolut positivt för värdet. Se också till att däcken och fälgarna är tvättade och rena. Är fälgarna rostiga kan det vara värt att byta ut dem alternativt köpa billigare hjulsidor för att snygga till dem.

 4. Mattor

  Torra gråa golvmattor ger ett ledsamt intryck och kan få en bil att kännas äldre än den är. Nya fina mattor är en liten investering som förmodligen höjer värdet på din bil den dagen det är dags att byta in eller sälja din bil.

 5. Dragkrok

  Många som köper en begagnad bil vill absolut ha en dragkrok och är beredda att betala extra för det. Priserna skiljer sig mellan olika modeller, men ofta lönar det sig att eftermontera en dragkrok på sin bil.

 6. Vindrutan

  Se till att den är hel, ren och helst fri från stenskott. Det går att fixa till vindrutan för en billig peng och det kan löna sig i längden.

 7. Doft

  En bil som luktar gott upplevs som fräsch och höjer värdet på din bil. Har du ex haft hund i bilen kan det vara värt att kosta på en riktig rekonditionering och ozonbehandling. En ozonbehandling tar effektivt bort dålig lukt. Vill du bara fräscha till doften så finns det bilparfym som ger en god doft i kupén.

 8. Utrustning

  Utrustning som kan höja värdet är exempelvis; skinnklädsel, automatlåda, AC, dragkrok, fyrhjulsdrift, motorvärmare, metalliclack och farthållare.

 9. Rengöring

  Tvätta och städa bilen ordentligt, en ren bil tyder på en vårdad bil. Tänk på att vara lika noggrann utvändigt som invändigt.

 10. Dokument

  Ha alla papper i ordning när du ska sälja din bil och se till att du inte har slarvat med att besikta och serva bilen för att se till att den är i bästa möjliga skick.

Vi köper din Volvo, Ford, Renault & Dacia

Fyll i formuläret nedan så kontaktar våra säljare dig.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt både för dig och för oss att göra en bra värdering på din bil. Värderingen är kostnadsfri och vi ser helst att bilen är max 7 år och inte har gått mer än 20.000 mil. Värderingen gör vi utifrån bilens registreringsnummer och det miltal du anger.

#Butiken

Linda Lindström