Ford Kuga – nu med E85 i tanken

Biokraftpaketet

Minska påverkan på miljön. Och plånboken.

Nya Ford Kuga EcoBoost E85 är här. Den kommer med kördynamiken, utrymmena och säkerheten som du förväntar dig av en SUV från Ford. Den kan tankas med E85 och då minskar utsläppen av fossil koldioxid, kväveoxid och kolväte, samtidigt som driftskostnaden sjunker. Och i de fall du måste tanka bensin går det precis lika bra. Läs mer om alla fördelar på ford.se.

Kuga ST-Line  EcoBoost E85 Edition 150hk

Kampanjpris från 274.900 kr

Privatleasing från

3.895 kr/mån*

Ink service

Kontakta säljare

Boka provkörning

Lägre fordonsskatt
spara upp till 10 000 kr per år1

Halverad klimatpåverkan
vid tankning av E852

Skattebefriat bränsle
ger lägre körkostnader

Med bland annat följande standardutrustning: 18” aluminiumfälgar. Stor bakre spoiler. Mörktonade rutor. Bi-xenon. Uppvärmbar läderratt. Nyckelfritt låssystem. Backkamera. Active City Stop. Adaptiv farthållare. 8” pekskärm med SYNC3.

Bränsledeklaration blandad körning: Ford Kuga ST-Line EcoBoost E85 Edition 150hk: Ej fastställt. Garanti gäller 5 år eller 10 000 mil. Bilen på bilden kan vara extrautrustad. Med reservation för felskrivningar. Miljöklass Euro 6d TEMP.
*Månadskostnad från 3 895 kr gäller Privatleasing på Ford Kuga ST-Line Limited Edition 150hk med kampanjpris 274 900 kr (ord. pris 320 700 kr) samt finansiering via Ford Credit. Månadskostnad baserat på rekommenderat restvärde: 0kr i kontantinsats, 36 månader, samt garanterat restvärde. Körsträcka om 1500mil/år inkl. service. Uppläggnings- samt administrationsavgift tillkommer. Erbjudandet gäller bilar som är ordertecknade av kund. Gäller ordertecknade bilar senast 30 september 2019. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Kan ej kombineras med andra avtalsrabatter eller kampanjer. Bilen på bilden kan vara extrautrustad. Med reservation för felskrivningar och prisändringar.

Minskad påverkan – på miljö och plånbok

Att köra på etanol minskar påverkan på både miljön och privatekonomin. Klimatpåverkan halveras om man kör på det höginblandade E85 jämfört med vanlig bensin1, och att tanka E85 är idag flera kronor billigare per liter än att tanka bensin. I kombination med lägre vägskatt för bilen sparar man ca 30 000 SEK på tre år genom att välja en Kuga E85.

Etanol eller bensin – eller både och

De flesta av Sveriges tankställen erbjuder E85, men skulle det saknas en sådan pump går det lika bra att tanka i bensin då motorn går lika bra på båda drivmedlen. Det går också bra att exempelvis tanka halva tanken med E85 och halva med bensin då bilens sensor känner av vilken blandning av drivmedel som finns i tanken och anpassar därefter.

Trygg och driftsäker

Med Ford Kuga EcoBoost E85 har du samma säkerhet och komfort som med en vanlig Kuga med bl.a. fem stjärnor i Euro NCAP, aktiv säkerhet som inkluderar bl.a. döda-vinkel övervakning, autobroms och adaptiv farthållare. Som standard har bilen även en motorvärmare för att ytterligare reducera klimatpåverkan.

Några miljöfördelar med etanol

  • Körs bilen på etanol halveras klimatpåverkan jämfört med om bilen körs på bensin2
  • Etanol tillverkas av nyodlade växter och spannmål vilket gör att bränslet inte släpper ut fler växthusgaser i atmosfären
  • Betydligt mindre kväveoxid och kolväte jämfört med bensin och diesel
  • Etanol kan lösas upp i vatten och den kan även brytas ned av mikroorganismer. Det innebär att den inte orsakar några skador om den skulle råka komma ut i vår natur.
  • Numera är sulfathalterna i etanolen så låga att det inte finns någon risk för motorproblem
  • Avgaserna från etanol är renare än från bensin vilket ger en renare motor

Minskad påverkan – på miljö och plånbok