Kära kund och Fordägare

Sedan 2008 har vi på Borås Bil gruppen haft privilegiet att ta hand om dig som Fordkund. Det har varit en ära för oss att få sälja och serva Ford personbilar och transportbilar under denna tid men nu har vi nåtts av beskedet att detta kommer att fråntas oss.

Hedin Motor Company AB som idag är importör av Ford i Sverige har i dagarna meddelat att Borås Bil gruppen från och med slutet på 2022 inte kommer att förvalta agenturen för Ford personbilar och transportbilar.

Enligt våra uppgifter avser Hedin Motor Company AB att ge denna agentur till Hedin Mölndal Bil AB.

Hur övergången mellan Borås Bil Personbilar AB och Hedin Mölndal Bil AB kommer att se ut är för tidigt att uttala sig om. För oss ligger vikten just nu på att informera löpande om vad som händer och säkerställa att alla Borås Bil gruppens Fordkunder blir omhändertagna på bästa sätt.

Besked vi kan lämna i dagsläget är att det är business as usual.

Frågor och svar

Varför har Borås Bil förlorat ÅF kontraktet med Ford?

Inför överlämnandet av Generalagenturen från Ford Motor Company AB till Hedin Motor Company AB så valde Ford att säga upp samtliga återförsäljarkontrakt på den svenska marknaden. Uppsägningen gick ut till oss med datering 2020-12-02.

Vem ska driva Fordförsäljningen i Sjuhärad?

Enligt våra uppgifter avser Hedin Motor Company AB att ge denna agentur till Hedin Mölndal Bil AB.

Är det andra återförsäljare som har råkat ut för samma uppsägning som Borås Bil har gjort?

Ja, samtliga återförsäljare i Sverige blev uppsagda i samband med överlämnandet av Generalagenturen från Ford Motor Company AB till Hedin Motor Company AB. Vilka av dessa som har fått förnyade kontrakt är inte allmänt känt.

Jag har ett serviceavtal, vad händer nu?

För dig som har ett Ford Serviceavtal kommer det att komma ut information om vad som kommer att hända när det är dags för överlämnande. Men fram till dess kommer vi att ta hand om dig på bästa sätt.

Min bil skall in på service, behöver jag tänka på något?

För dig som har en Ford som skall in på service så skall ni boka precis som vanligt hos oss på Borås Bil gruppen fram till det att vi skickar ut information med vart ni skall vända er framgent.

Jag har däckhotell, kan jag ha kvar dem på Borås Bil?

Ja det kan du och vi ser med glädje fram emot att fortsätta ta hand om våra hotellgäster i vårt däckhotell.

Min bil är privatleasad, hur påverkar det mig?

För dig som har en Ford Privatleasing kommer det att komma ut information om vad som kommer att hända när det är dags för överlämnande. Men fram till dess kommer vi att ta hand om dig på bästa sätt.

Min bil är skadad, vart vänder jag mig?

För dig som har en Ford som behöver en skadereparation så skall ni boka precis som vanligt hos oss på Borås Bil gruppen fram till det att vi skickar ut information med vart ni skall vända er framgent.

Har du fler frågor? Nedan kontaktpersoner hjälper dig att få svar på dina frågor.

Press och Media: Lars Lundin, VD

Bilmarknad, Begagnat och Transportbilar: Ulf Dahlqvist, Bilmarknadschef, Försäljningschef Transportbilar, Begagnat & Ford

Servicemarknad: Thomas Zackrisson, Servicemarknadschef