Volvo skapade helt eldrivna XC40 Recharge för att ge dig en riktigt bra körupplevelse idag.
Och för att skydda din framtid.

XC40 Recharge Pure Electric P8 AWD Från 699.000kr

Upptäck mer

Kontakta din säljare idag

för mer information och för att boka en provkörning.

Frågor & svar

Hur länge kan jag köra utan att behöva ladda batteriet?

Batteriet har en nominell kapacitet på 78 kWh. Ett fulladdat batteri har en beräknad räckvidd på över 400 km* vid blandad körning utan att du behöver ladda. Den verkliga räckvidden beror på din körstil och andra omständigheter, som utomhustemperatur, väder, vind, topografi och vägar. Andra faktorer som påverkar räckvidden är hur mycket el du använder till andra funktioner i bilen, som uppvärmning och nedkylning av bilen. Ett sätt att förlänga räckvidden är att värma upp eller kyla ner bilen innan körning så det redan är rätt temperatur vid start. Du kan även välja till en värmepump som sparar värdefull energi.

Men på daglig basis kommer du antagligen ladda batteriet när bilen är parkerad och det finns möjlighet att ladda – oavsett om det är hemma, på jobbet eller i stan. Så räckvidden borde inte vara ett problem för den dagliga pendlingen förutsatt att du har bra tillgång till laddning.
* Räckvidd enligt WLTP. Verklig räckvidd kan komma att variera. Siffrorna är preliminära.

Hur lång tid tar det att ladda en elbil?

Tiden det tar beror på vilken anslutning du har för att ladda bilen. Ett vanligt eluttag fungerar, men skall användas endast i nödfall. Med en sådan uppkoppling tar det cirka 30–55 timmar att ladda ett tomt batteri upp till 80 procent. Eller, omkring 7,5–14 km räckvidd per timme laddning. För daglig laddning behöver du installera en laddbox, vilket minskar tiden för laddning och är ett säkert alternativ. Med en laddbox på 11 kW får du en laddtid på cirka 5,5 timmar, eller 60 km räckvidd per timma du laddar.

Hur mycket kostar det att ladda batteriet på en XC40 Recharge?

Kostnaden för elektricitet varierar beroende på lokala omständigheter, men kostnaden är avsevärt lägre jämfört med bensin eller diesel. Den lägre bränslekostnaden är en av anledningarna till att byta till en elbil. Och för att få ytterligare lägre kostnader kan du ställa in din XC40 Recharge att ladda när eltarifferna är lägst, vilket ofta är på natten.

Vad är livslängden på batteriet?

Den beräknade livslängden på batteriet (ner till 70-80% av bibehållen energinivå) är 10-15 år eller en total körsträcka av 25 000-30 000 mil och 1 500 hela laddningscykler till 80% bibehållen nivå. Volvo Cars garanti är minst 70% bibehållen energi nivå efter 8 år eller 16 000 mil, vilket än inträffar först, så länge bilen och batteriet är servat och använt enligt Volvo Cars rekommendationer.

Kan man byta batteriet?

Man kan byta batteriet om det behövs.

Kan jag ha dragkrok på XC40 Recharge?

Ja, XC40 Recharge kan du utrusta med dragkrok och maximala släpvagnsvikten är hela 1500 kg.

Vilken utrustning behöver jag för att ladda min helt elektriska X40 Recharge effektivt och säkert hemma?

För att ladda effektivt och säkert hemma skall du låta en behörig elektriker installera en laddbox. Din Volvohandlare kan rekommendera en laddbox som passar för ditt behov.

Varför rekommenderar ni att ladda till 80% istället för 100%?

Vår rekommendation är att ladda batteriet till max 80%, inte 100% då det kortar ner batteriets livslängd. Det minskar även laddtiden, då de sista 20% tar längre tid att ladda. Men om du ger bilens navigationssystem en destination långt borta, kan bilen föreslå att ladda 90-100% för den specifika resan eller behovet för att kunna köra till en laddstation.

Hur hjälper bilen mig att hitta närmsta laddstation?

I länder som har Google Maps finns laddstationer inlagda. Du kan hitta laddstationer direkt i kartan som visas på skärmen i mittkonsolen eller via Volvo On Call appen. Från appen kan du även favoritmarkera laddstationer samt få guidning.

Hur påverkar batteriet säkerheten vid en kollision?

Batteriet innebär 500 kg extra vikt vilket påverkar bilen vid en kollision. Batteriet behöver också extra skydd för att minska risken för skadliga läckage efter en kollision. Genom ett antal innovativa säkerhetslösningar har XC40 Recharge lika hög säkerhet som andra Volvobilar.

Hur mycket service och underhåll behöver den helt elektriska XC40 Recharge?

De elektriska motorerna är inneslutna under hela sin livslängd. De är underhållsfria och jämfört med en bil med förbränningsmotor behöver XC40 Recharge mindre underhåll, vilket kan betyda lägre löpande kostnader.

Hur stort koldioxidavtryck har XC40 Recharge jämfört med en XC40 laddhybrid eller mildhybrid?

Räknat över en hel livslängd blir koldioxidavtrycket för en XC40 Recharge lägre än både laddhybriden och mildhybriden. Den exakta skillnaden beror på olika faktorer som elproduktion, bilens livslängd och körbeteende.

Hur kan jag veta att batteriet är tillverkat på ett miljömässigt hållbart och socialt ansvarsfullt sätt?

Volvo Cars arbetar nära leverantörer för att höja hållbarheten på våra produkter och tjänster, bland annat genom att säkra ansvarsfulla leverantörskedjor och genom att effektivisera användandet av resurser. Vi arbetar för ansvarsfull framtagning av mineraler och metaller och stödjer OECD Guidance for Responsible Supply Chains of Minerals from Conflict-affected and High-risk Areas. Vi har som krav på våra batterileverantörer att vi senast 2020 skall ha full insyn i hela framtagningen av kobolt. Hållbarhet är en av nyckelaspekterna när vi utvärderar och väljer våra leverantörer. Vi övervakar våra nuvarande leverantörer och följer upp genom revisioner utförda av tredje part. Vi ställer också krav på våra batterileverantörer att minimera koldioxidutsläpp under produktion, bland annat genom krav på användning av förnyelsebar el. Alla våra leverantörer måste följa Volvo Cars Code of Conduct for Business Partners, vilket innehåller beaktande av mänskliga rättigheter och arbetsrätt.

*Räckvidd är enligt WLTP, verklig räckvidd kan variera. Siffrorna är preliminära.
** Snabbladdning DC upp till 150 kW