NYA CITROËN Ë-C4 X

– 100% ELEKTRISK

UNIKT OCH ELEGANT KONCEPT

Stilen hos nya Citroën ë-C4 X utmanar traditionella designkoder för kompakta modeller och erbjuder en innovativ och distinkt bil. Upptäck en design som kombinerar en fastbacks eleganta form och den moderna looken hos en SUV, tillsammans med den tidlösa elegansen och rymligheten hos en sedan.

  • Upp till 360 km räckvidd.

  • 100 kW motoreffekt, vilket motsvarar 136 hk.

  • 3 körlägen (Eco, Normal och Sport) som frigör körglädje helt utan CO2-utsläpp.

DISTINKT STIL

Framparti med självsäker Citroën-signatur

Den höga och horisontella motorhuven har rundade utskärningar och de kromade linjerna sträcker sig över hela bilens bredd. De flyter ihop i framljus med dubbla höjder med Citroën LED Visions belysningsteknik. Utöver att tillhandahålla maximal sikt förstärker de även fordonets högteknologiska DNA.

Tak

Nya Citroën ë-C4 X är 4,6 meter lång och passar perfekt in i Citroëns modellprogram mellan C5 X (4,80 m) och C4 (4,36 m).

Från sidan löper bilens dynamiska taklinje elegant från toppen av vindrutan till bakluckans övre panel, vilket ger formen hos en halvkombi med perfekt hållning. Aerodynamiken har optimerats tack vare karossens snabba och rena taklinje.

Nya bakre LED-strålkastare

De nya distinkta LED-bakljusen återskapar framljussignaturen. De lyfter de skulpterade linjerna i bakluckans öppning och avslutas i en pilformation framför bakdörren, vilket ytterligare förstärker karossens dynamik.

SANN KOMFORT

I interiören kan förare och passagerare njuta av en oöverträffad känsla av trygghet, komfort och rymlighet tack vare Citroën Advanced Comfort-programmet.

Advanced Comfort-säten

De breda och välkomnande Advanced Comfort®-sätena är utrustade med 15 mm förstärkt specialskum och tillhandahåller en unik blandning av visuell och dynamisk sittkomfort. Passagerarna får känslan av att sitta i en mjuk fåtölj som är isolerad mot buller och gupp. Högdensitetsskummet i säteskärnan säkerställer optimal komfort, särskilt under långa resor, och har lång hållbarhet, vilket minimerar förslitning hos sätena.

Rymligt bagageutrymme

Den unika designen hos nya Citroën ë-C4 X har skapat ett extra brett bagageutrymme med 510 liters nyttovolym. Samtidigt som taket böljar mjukt framifrån och bak, möjliggör gångjärn under bakrutan en bred och hög bakluckeöppning för enkel åtkomst.

Fjädring med progressiva hydrauliska stopp®

De nya distinkta LED-bakljusen återskapar framljussignaturen. De lyfter de skulpterade linjerna i bakluckans öppning och avslutas i en pilformation framför bakdörren, vilket ytterligare förstärker karossens dynamik.


Hydrauliska stopp ger en ”flygande mattan-effekt”, vilket har varit med och skapat Citroëns hyllade komfort. De ger känslan av att bilen flyter över ojämn mark.

TEKNIK

Uppkopplade tjänster Nya Citroën ë-C4 X erbjuder senaste generationens uppkoppling tack vare det intuitiva infotainment-gränssnittet My Citroën Drive Plus, ett komplett system dedikerat till uppkoppling och uppkopplade tjänster.

MOTORER - 100 % ëlektrisk

De viktigaste funktionerna hos nya Citroën ë-C4 X: • 100 kW (136 hk) elmotor och automatisk växellåda. • Omedelbart tillgängligt vridmoment på 260 Nm. • Upp till 360 km räckvidd. • 10 min laddning ger 100 km räckvidd med en 100 kW DC-laddare.laddningskapacitet.